Polityka prywatności serwisu www.rpm.pl

 

  1. Informacje ogólne
    Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług: odsłuchiwania i pobierania dźwięków poprzez Serwis.
  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest
    RPM J.JANKOWSKI, S.SIEDLIK SP.J.  z siedzibą w 33-100 Tarnów, ul. Piłsudskiego 67
    KRS: 0000455623 NIP: 9930075899 REGON: 851652169
  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    2. poprzez gromadzenie plików “cookies”
  6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
  7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
  8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  11. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.rpm.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.



Polityka plików „cookies” została wydana w odniesieniu do domeny www.rpm.pl, której właścicielem jest spółka RPM J.JANKOWSKI, S.SIEDLIK SP.J.  Nie gromadzimy ani nie przetwarzamy informacji pozwalających na bezpośrednią identyfikację danych osobowych. Pliki te - zwane „cookies” są wykorzystywane w naszym serwisie do celów statystycznych oraz do zapewnienia prawidłowego działania strony i dostarczenia dopasowanych treści.

Czym są ciasteczka (pliki cookies)?

Pliki „cookies” oznaczają niewielkie informacje w postaci danych informatycznych, zapisywanych przez serwer na komputerze, smartfonie, telefonie lub innym urządzeniu użytkownika za pomocą którego łączy się z Internetem, a które serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera, smartfonu lub innego urządzenia. Przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze strony internetowej.

W jaki sposób wykorzystujemy pliki „cookies” na www.rpm.pl?

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach „cookies”. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika serwisu pliki „cookies” oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator - RPM J.JANKOWSKI, S.SIEDLIK SP.J.

Pliki „cookies” używane są do: dostosowania zawartości strony internetowej serwisu do Twoich preferencji, pliki te pozwalają dostosować treść serwisu w zależności od indywidualnych potrzeb. Pliki „cookies“ nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniu z którego korzystasz, pliki pomagają w dostosowaniu zawartości strony www.rpm.pl do Twoich oczekiwań, ułatwiają nawigację na stronach i zapewniają skuteczność procedur bezpieczeństwa, tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć Administratorowi, w jaki sposób Użytkownicy serwisu korzystają ze strony internetowej, co pozwala na ciągłe ulepszanie ich struktury i zawartości. dostarczania Użytkownikom treści reklamowych dostosowanych do ich potrzeb i zainteresowań.

W ramach serwisu stosowane są następujące rodzaje plików „cookies”: pliki „cookies” sesji - to tymczasowe pliki „cookies” pozostające w pliku przeglądarki Użytkownika do chwili opuszczenia strony internetowej, są one niezbędne w celu poprawnego działania niektórych aplikacji oraz wyświetlania zawartości strony, pliki „cookies” trwałe - są wykorzystywane w celu dostosowania strony do użytkownika. Pliki tej kategorii pozostają w przeglądarce internetowej Użytkownika o wiele dłużej. Okres ten zależy od dokonanych przez Użytkownika ustawień przeglądarki internetowej. Pliki „cookies” trwałe pozwalają na przekazanie informacji do serwera RPM STUDIO przy każdych odwiedzinach strony. Pliki „cookies” trwałe nazywane są także plikami „śledzącymi”.

Standardowo przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają możliwość umieszczania plików „cookies” na Twoim urządzeniu. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby zablokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź powiadamiać o ich każdorazowym przesłaniu na Twoje urządzenie. Obsługę plików „cookies” można także całkowicie wyłączyć. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Sposób wyłączania obsługi plików „cookies" w poszczególnych przeglądarkach internetowy wskazany zostaje poniżej.

Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może spowolnić pracę na naszej stronie, ale nie wpłynie to na wyświetlane treści.

Jak wyłączyć obsługę plików cookies w przeglądarkach?

Informację znajdziesz klikając w odpowiedni link

INTERNET EXPLORER: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

GOOGLE CHROMEhttps://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

MOZILLA FIREFOXhttps://support.mozilla.com/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences?redirectlocale=en-US&redirectslug=Enabling+and+disabling+cookies​


Lektorzy współpracujący z RPM Studio:

Adrian Wasilewski
Agnieszka Czekańska
Agnieszka Grankowska
Agnieszka Rogińska
Alina Kamińska
Andrzej Ferenc
Andrzej Leszczyński
Arkadiusz Jakubik
Artur Młyński
Bartosz Głogowski
Beata Kaczmarek
Daniel Pachelski
Daria Bogusz
Dariusz Odija
Dariusz Toczek
Elżbieta Groszek
Elżbieta Mazur
Ewa Kwaśny
Filip Przybylski
Grażyna Bukowska
Grzegorz Pawlak
Jacek Brzostyński
Jacek Kawalec
Jacek Sobieszczański
Jakub Urlich

Jan Wilkans
Janusz German
Janusz Szydłowski
Jarosław Boberek                           
Jarosław Budnik
Jarosław Budnik
Konstancja Dangel
Jerzy Jankowski
Joanna Słota
Justyna Gardzińska
Kamil Morydz
Karolina Kalina
Katarzyna Adamczyk
Katarzyna Adamczyk
Katarzyna Czapla
Katarzyna Skolimowska
Konrad Ganzke
Krystyna Czubówna
Krzystof Radkowski
Krzysztof Gadacz
Krzysztof Kowalewski
Marcin Kudełka
Jarosław Łukomski
Jacek Mikołajczak
Łukasz Talik
Tomasz Wysocki
Krzysztof Żurek
Ksawery Jasieński
Lena Moskal
Łukasz Knopek
Łukasz Nowicki
Magdalena Baranowska
Magdalena Drobot
Magdalena Różczka
Małgorzata Maniak
Marcin Sanakiewicz
Marcin Styczeń
Marcin Władyniak
Marek Bocianiak

Marek Wilk
Mariusz Bartusiak
Marta Król-Gajko
Michał Skolmowski
Michał Swarlik
Mikołaj Klimek
Monika Boniecka
Monika Faron-Miśtak
Paweł Krucz
Piotr Bajtlik
Piotr Bulcewicz
Piotr Dobosz
Piotr Gogol

Piotr Kopa
Piotr Makowski
Piotr Ogorzałek
Piotr Zientara
Radosław Pazura
Rafał Żygiel
Rino Pawletta
Robert Augustyn
Robert Samor
Roch Siemianowski
Piotr Figiel
Tomasz Knapik
Urszula Rodziewicz
Wiktor Brzozowski
Wojciech Gąssowski
Wojciech Kalarus
Zbigniew Dziduch
Zbigniew Moskal

Zbigniew Suszyński
Ziemowit Pędziwiatr